Za podsticaj poljoprivredne proizvodnje u Općini Novi Grad 200 hiljada maraka

Bez autora
Mar 03 2011

Za podsticaj poljoprivredne proizvodnje na području Općine Novi Grad Sarajevo u općinskom budžetu za 2011. godinu planirano je više od 200 hiljada maraka. U okviru sredstava za organiziranje edukacije iz oblasti voćarstva, pčelarstva i plasteničke proizvodnje planirano je 10.000 KM. Edukacije će biti bez naknade, uz 12 časova teorijske i četiri časa praktične nastave. Izvodit će je stručna lica sa Poljoprivredno prehrambenog fakulteta iz Sarajeva. Edukacija građana iz oblasti voćarstva počinje u srijedu, 9. marta, a nakon nje će početi edukacija iz oblasti pčelarstva te plasteničke proizvodnje. Građani koji su bili zainteresovani za edukaciju iz ovih oblasti evidentirani su putem Općinske službe za privredu još prošle godine.

Za podsticaj poljoprivredne proizvodnje u Općini Novi Grad 200 hiljada marakaZa podsticaj poljoprivredne proizvodnje na području Općine Novi Grad Sarajevo u općinskom budžetu za 2011. godinu planirano je više od 200 hiljada maraka.

U okviru sredstava za organiziranje edukacije iz oblasti voćarstva, pčelarstva i plasteničke proizvodnje planirano je 10.000 KM, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

Edukacije će biti bez naknade, uz 12 časova teorijske i četiri časa praktične nastave. Izvodit će je stručna lica sa Poljoprivredno prehrambenog fakulteta iz Sarajeva.

Edukacija građana iz oblasti voćarstva počinje u srijedu, 9. marta, a nakon nje će početi edukacija iz oblasti pčelarstva te plasteničke proizvodnje.

Građani koji su bili zainteresovani za edukaciju iz ovih oblasti evidentirani su putem Općinske službe za privredu još prošle godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik